GLOBAL

General

Memorandum Persefahaman (MoU) bagi pelaksanaan kerjasama menguruskan kemiskinan

Majlis menandatangani MoU itu telah disempurnakan oleh Naib Canselor UMK, Prof. Dato’ Ts. Dr. Noor Azizi Ismail dan disaksikan oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Prof. Ts. Dr. Arham Abdullah manakala Kerajaan Negeri pula diwakili oleh Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Keluarga dan Wanita, YB Dato’ Hajah Mumtaz bt. Md Nawi dan disaksikan Pengarah Urus Setia Kebajikan, Pembangunan Keluarga dan Wanita Negeri Kelantan (UKeKWa), Pn. Ilvira Mohd Dasuki.

Majlis menandatangani MoU adalah sempena Majlis Perasmian Penutup Hari Kebajikan Negeri Kelantan yang berlangsung di Dewan Besar Balai Islam, Kompleks Islam Darulnaim, Lundang, Kota Bharu, pada 19 Oktober 2020.

Sehingga kini beberapa aktiviti bersama telah dilaksanakan, antaranya ialah melaksanakan sebahagian dari projek “Lembah Barakah: UMK- Kelantan Bersama Melangkah ke Hadapan”. MoU ini turut menekankan keperluan petukaran kepakaran antara UMK dan UKeKWa. Antara aktiviti yang sedang dilaksanakan berasaskan kepakaran bersama ialah, Pemetaan Ekosistem Wali dan Kerabat Komuniti Miskin di Kota Bharu Kelantan. Juga beberapa aktiviti yang melibatkan peningkatan kepakaran dalam penyelidikan dan pembinaan kapasiti komuniti di negeri Kelantan.

Oleh I Pusat Komunikasi Korporat

Web Traffic

1.png2.png4.png7.png3.png4.png
Today16
Yesterday232
This week1395
This month4973
Total124734

Who Is Online

2
Online

2022-08-20

Search