SUKAN

SUKAN

LATIHAN BERKUDA UNTUK PEMIMPIN MAHASISWA BACHOK

Program tersebut menerima penyertaan seramai 50 peserta dengan objektif utamanya adalah untuk menanam keyakinan dan keberanian dalam diri kepada pelajar menggunakan konsep berkuda dalam latihan kepimpinan disamping untuk memberi pendedahan tentang aktiviti berkuda mengikut sunnah kepada pelajar dan staf UMK.

Menurut Pengerusi Program, Dr. Mohd Nazri Muhayiddin, program berkuda merupakan terapi yang baik untuk rohani dan jasmani dalam diri setiap pemimpin menerusi pelbagai aktiviti yang dijalankan seperti menunggang kuda, sesi joyride dan memberi kuda makan.

Katanya, sesi yang dijalankan juga memberi pembinaan karakter dan skil kehidupan yang boleh dipraktikkan dalam kehidupan seharian.

“Selain itu, impak dari aktiviti berkuda ini juga memberi rasa hormat, memahami, bersatu dan bekerjasama untuk mencapai tujuan dalam kalangan MPPUMK dan JPKK.

“Program ini dapat mewujudkan pemimpin yang berada dalam organisasi yang mempunyai struktur yang tersendiri dengan mewujudkan hubungan pemimpin dan pengikut bagi mencapai kecemerlangan,” katanya.

Melalui program sehari ini, peserta dapat beriadah serta diberi tunjuk ajar pengendalian kuda yang betul disamping mendalami aktiviti sunnah Nabi (S.A.W.) dengan mempelajari asas menunggang kuda dan perapian kuda.

latihan berkuda2

Web Traffic

1.png2.png3.png5.png4.png2.png
Today203
Yesterday294
This week203
This month3781
Total123542

Who Is Online

1
Online

2022-08-15

Search